God jul og godt nytt speiderår

DSC_0156-red2014 går mot slutten og jeg vil ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt speiderår.

Ta vare på de rolige dagene i julen og lad opp batteriene til et nytt godt speiderår hvor det skjer mye og med mange gode speideraktiviteter.

I 2015 er det kretsleir som sommerleir, og jeg håper å se dere alle på Kragenäs rett utenfor Strömstad i Sverige første uka i sommerferien.
Leiren er et samarbeid mellom Hedmark krets, Vestoppland krets, Gudbrandsdal krets og KM speiderne i Hedmark og Oppland.

2015 er også friluftslivets år, og mange speidergrupper er allerede i gang med å planlegge aktiviteter knyttet opp mot dette. Del gjerne dette med oss i kretsstyret.

Kretsstyret har i løpet av 2014 hatt fokus på ledertrening og gode administrative rutiner i speidergruppene, og dette har hatt god virkning med blant annet mange ledere på lederkurs i løpet av året.
Vi har også laget et årshjul som vil være til god hjelp for gruppene, og minner alle gruppene om å avholde gruppeting i starten av 2015 i henhold til NSFs lover og retningslinjer. (se NSFs lover §2-2, Gruppenes informasjonsplikt og NSFs lover § 3-2-4)

Ønsker til slutt alle delegater/representanter velkommen til kretsting på Røros 7. februar 2015, og oppfordrer alle til å komme med forslag til valget og evt. også sende inn saker til behandling.

Vil takke dere alle for de flotte speideraktivitetene som har blitt gjennomført i 2014, husk at dere gjør en forskjell for barn, unge og voksne ved å være speidere, rovere og ledere.

Med vennlig speiderhilsen
Roy Arild
Kretsleder