Påmelding Tredalen 2023

Velkommen til årets sommerleir

Leiren er et samarbeid mellom kretsene og gruppene i Mjøsklubben og KM speiderne i Innlandet og sjøsettes 5.-12. august 2023 på det fantastiske stedet Tredalen.

Leirsjef Lars sier dette om leiren:
“På Tokt  blir tidenes leir i fantastiske omgivelser hvor sjø og båtliv står i sentrum.  Hedmark krets er også 100 år og det vil bli markert på en rekke måter. Ikke minst vil åpningsleirbålet  bli litt utradisjonelt med en spesiell gjest som skal ha et svært underholdende show for oss. 
Jeg er svært stolt av leirstaben så langt som er kommet langt i å planlegge en fantastisk leir  sommeren 2023.”

Fra programmet kan vi røpe følgende:
– Det meste av leirens program vil få et maritimt preg – Havbraatt kommer, Mjøsen Lange kommer, det vil være mulighet for å bruke små seiljoller, man kan få tatt noen sjøspeidermerker og det blir kanoer i hauger og lass. En av aktivitetene vil være bygging av kanokatamaraner.
– På haiken vil en kunne velge om patruljen vil padle kano eller gå tur.
– I stedet for tradisjonell volleyballturnering blir det heller turnering i kanoball, der en får poeng ved å kaste en ball oppi kanoen til det andre laget eller treffe en av sine motspillere. Det andre laget kan blokkere kastet ditt med åra si – og ballen går over til motstanderlaget om den havner i vannet.
– Middagslaging blir en del av programmet på leiren – det er satt av god tid til middag, slik at en rekker å lage maten, spise den og rydde og vaske opp etterpå.
– På fredagen, helt mot slutten av leiruka, får alle speiderne en hel dag i Fredrikstad med guidet tur i Gamlebyen, en omvisning på Norges største speiderskute og ellers egentid en kan bruke på f.eks. shopping, kafebesøk eller å bare rusle rundt og kikke i en meget flott by.
– Hedmark krets fyller 100 år i 2023 og det skal feires med en skikkelig kakefest på brygga!
– Før avslutningsleirbålet samles vi for en felles grillfest i stedet for “vanlig” middag den dagen. Etter maten samles vi for et hyggelig leirbål mens sola går ned, som avslutning på tidenes leir.
– Når speiderne er på haik skal lederne på en seiltur på Havbraatt etterfulgt av en hyggelig aften på brygga med reker, loff, smør og spruddel (Mozell)
– På kveldstid vil det være masse fritid for speiderne – det blir kiosk, masse tid til bading og gøy, og både seiljoller og kanoer til utlån.

Roverprogrammet:
– Roverne på leiren vil få mulighet til et eget leirområde, kalt roverleiren.
– Roverne skal bidra som haikevakter på speiderne sin haik, og får til gjengjeld egen roverhaik og fine kveldsstunder på Havbraatt.
– Utflukt til Fredrikstad. Det blir et eget program med mange tøffe aktiviteter. 

Teknisk:
– Leirområdet er begrenset slik at dersom store telt skal medbringes man samarbeide med andre grupper. Dette må meldes inn til teknisk ansvarlig i staben  senest 1. juli. 
– Vi oppfordrer grupper til å benytte hengekøyer. Dette kan passe fint for mindre grupper. Det er mange fine områder hvor hengekøyer kan plasseres, med tilliggende fine plasser for fellestelt m.m. Årsaken til dette er plassutfordringer på  de vanlige teltområdene. Vi ber om at dette meldes inn til teknisk ansvarlig i staben senest 1. juli. 

Pris for denne flotte uken på Tredalen inkludert t-skjorte er:
– speider / rover / leder kr. 2.650,-
– lederbarn kr. 500,-
– leirstab kr. 1.000,- 

Påmeldingsfrist: 1. mai 2023 på min.speiding.no

Vi sees på leiren.