Invitasjon til lederkurs trinn 1

Dette kurset utsatt på grunn av
covid-19 restriksjoner.
Ny dato kommer.

Mjøsklubben tilbyr denne gangen trinn 1 i grunntreningen
«Jeg er beredt».

Kurset er på Hammeren leirsted i Løten helga 14.-16. januar 2022.

For å delta på trinn 1 er det ønskelig at du har gjennomført Lederstart i egen gruppe/krets og egenlæringsopplegget for introkurset.
Les om introkurset og lederstart her.

Rammeprogram:
I november 2021 tilbød Mjøsklubben trinn 3, så nå er det på tide å tilby trinn 1. Kurset er en blanding av teori og praksis. I prinsippet starter hver modul med teori, før det er noe praktisk som skjer. Hver modul avsluttes med evaluering.

Ankomst fredag kveld, med middag/kveldsmat fra kl. 19.00. Selve kurset starter kl. 20.00 med modul 1, del 1.
Lørdag: oppstart kl. 09.00 med flaggheis. I løpet av dagen gjennomgås resten av modul 1, samt hele modul 2 og deler av modul 3. Dagen avsluttes kl. 22.00
Søndag: kurset fortsetter med resten av modul 3 og hele modul 4, avslutning kl. 15.00

Det er mulig å delta på bare enkelte moduler om ønskelig, men det er ønskelig fra stabens side om flest mulig har muligheten til å delta hele helga. Ved å delta på alt får den enkelte også en større sosial og speiderfaglig utnyttelse av kurshelga.

Pris: Kr 500,00 uansett nivå av deltakelse – regning sendes kretsene.

Påmelding senest onsdag 5. januar via medlemssystemet min.speiding.no
Påmeldingen åpner 10. desember.

Ved påmelding angis:
Navn, gruppe, mobilnummer og e-postadresse, samt eventuelle allergier. I tillegg angis om du deltar hele helga eller på hvilke moduler.

På Hammeren er det mulighet for å overnatte både ute og inne, og vi oppfordrer til å ta med utstyr for å overnatte ute i. Det fins en gapahuk der å overnatte i (begrenset med plasser) eller man kan ta med eget telt.

Mye av det teoretiske og en del av det praktiske vil foregå på skytterhuset i stedet for på Hammeren, så det vil måtte påregnes noe gange fram og tilbake mellom disse to stedene. Det tar 5-10 minutter å gå mellom. Det går an å kjøre bil mellom også, men det er fint triks å bruke disse minuttene til å få litt luft og samle tankene sine, eller “skravle” med andre kursdeltakere.

Forbehold om nok deltakere.

Spørsmål? Ta kontakt med kursleder Bjørn Roger Jensen på 976 54 705 (ved behov for raskt svar) eller på bjrogjen@online.no

Praktisk info:
Deltakere må påregne og ta med noe felles turutstyr som kjeler, øks, sag, livline. Etter påmelding vil alle få beskjed om hva hver enkelt tar med. Tips: dette er vanlig utstyr som du kan låne av egen speidergruppe. Ta også med skrivesaker. Vi starter inne.
Selv om mye av kurset foregår innomhus, vil det også være en god del aktivitet ute. Så det er viktig å pakke med seg klær etter vær og temperatur – blant annet skal deltakerne lage seg varm lunsj ute på bål på lørdagen – og det er januar.

Hjemmelekse før kurset:
Dersom du har vært leder/speider/rover en stund:
Tenk ut og skriv ned noe dere har lykkes med i egen gruppe eller enhet, som du kan dele med de andre speiderlederne på kurset.
Dersom du er fersk:
Hvorfor ble du leder, har du noe spesielt du ønsker å oppnå i din ledergjerning, og hva tror du din motivasjon for å fortsette som leder vil være.

Kursstab: Bjørn Roger Jensen (kursleder), Kim Lønstad, Hanne Mette Lundberg, Roy Arild Rugsveen, Øystein Gonsholt, Terje Kristiansen, Hans Kristian Enger og Runar Lyseng Bekkelund

Les hele invitasjonen her.