Bilder fra Småspeiderleiren 2014

15Småspeiderleiren for 2014 ble arrangert i Elverum på Norsk Skogmuseums område Prestøya helga 30. mai til 1. juni 2014 av Mjølner speidergruppe.

Leirens navn var «Back to basic», og målet var å ha få aktiviteter, god tid, og masse lek.

Fredag var det innrykk, 54 småspeidere og 11 ledere satte opp en teltleir foran scena på Prestøya. Til kveldsmat var det gryterett.
Åpningsleirbålet ble åpnet sammen med ordfører Erik Hanstad i Elverum, som tidligere har vært en Mjølner speider.

Lørdag ble det flaggheis sammen med kretsleder, og overlevering av Kaas skinn til Hugin fra Mjølner. Småspeidergruppene ble delt i 3 grupper. Første del av lørdagen, hadde de spikking sammen med spikkemester Odd Nilsen, fuglemerking sammen med Tommy Wernberg, og kasseklatring sammen med Toon Sol fra Mjølner.
Samtidig hadde noen ledere tatt seg jobben med å bake ut boller, og steke disse i en mobil vedfyrt steinovn, sammen med Trude Sandberg.
Til lunch var det brødmat og masse pålegg.
Deretter ble deltakerne delt i 2 grupper, hvor den ene gruppa hadde en omvisning inne på Skogmuseet, og den andre gruppa fikk en oppvisning i «Agn og Åte på Simens måte», som er en teatralsk vandring på uteområdet til museet. Så var det tid for en liten matpause, og da ble det lagd lapper, og de fikk nøtter, frukt og masse godt drikke.
Så byttet gruppene plass.
Deretter fikk småspeiderne frilek til middag. Middag var det pasta med ostesaus.
Dagen ble avsluttet med leirbål foran scena. Til kveldsmat, ble det steinovnsbakte boller og Litago sjokolademelk.

Søndag startet med flaggheis, og to nye runder, det ble spikking med spikkemester Arne Fjeld, fuglemerking med Tommy Wernberg, og kasseklatring med Toon Sol.
Deretter ble det grilling til lunch mens leiren ble ryddet.

Totalt ble det 54 småspeidere, 11 ledere, og 3 i stab, samt mange foreldre som stilte opp for matlaging, kakebaking og ellers hjelpe til med diverse rundt på leiren. Stor takk til alle sammen, og ikke minst også til NonStop, roverlaget til 1. Løten som satte opp den flotte portalen til oss.

Jeg tror at alle, både deltakere og støtteapparat storkoste seg hele helgen.

Birgit Moberget
Leirsjef