Sikkerhet på tur

I forkant av kretstinget 19. november på Jølstad grendehus blir det arrangert «Sikkerhet på tur» kurset.

Kurset starter kl. 09:00 på Jølstad grendehus. Påmeldinger går til kretsleder på sms 90046332 eller epost: kretsleder@hedmarkkrets.no innen mandag 14. novemeber

Fra speiderbasen.no
Sikkerhet på tur gjør deg i stand til å lage arrangementer og turer hvor det er sikkert og trygt å være med. Målet er at du kan bruke verktøy som «Sikkerhet på tur» til å vurdere og håndtere risiko. Det handler om å være godt forberedt, for som speidere er vi på tur året rundt i all slags terreng og omgivelser og under alle værforhold. De viktigste forberedelsene vi kan gjøre for å unngå kritiske situasjoner er å ha gode rutiner og å være bevisste på hva vi kan gjøre for å redusere risikoen . Det handler om å tenke litt i forkant. Vi kan ikke unngå ulykker helt, men vi kan forsøke å begrense omfanget av dem. Det er viktig at vi som speiderledere skal kunne si at vi har gjort det vi kunne.

Sikkerhet på tur veksler mellom teori, diskusjoner og praktiske øvelser og varer i fire timer. Alle speidere over 14 år kan delta på modulen. Modulen er obligatorisk for alle ledere i Norges speiderforbund.